Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Etiket: Yapı Kredi Yayınları

Bilgi yolculuğunda anadurak: ‘Resimli Ansiklopedim’

Stéphanie Ledu ve Stéphane Frattini’nin kaleme aldığı, Alex Langlois ve Matthieu Roda’nın resimlediği, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Resimli Ansiklopedim, Yeryüzünde Hayat” dünyanın ve yaşamın gizemlerini keşfetmek konusunda dikkate değer bir çalışma. Giderek unutulmaya yüz tutmuş, nitelikli bilgi aracı ansiklopediyi ve kültürünü günümüzün çocuk ve genç okurlarıyla tanıştıran kitap, keşfetmeye ve yeni soruların peşine düşmeye…

Devamını Oku

Vitirindekiler (21.05.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Hans Fallada’nın “Kendinden Kaçamayanın Öyküsü”, Rafel Nadal’ın “Palmisano Ailesi’nin Sırrı”, Eylem Ata Güleç’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan kitabı “Yanımda Kal”ı, Serdar Korucu’nun “Cumartesi Anneleri – Galatasaray Meydanı’nda 1000 Hafta”sı, Ernst Kris ve Otto Kurz’un “Sanatçı İmgesinin Oluşumu” ve son olarak Nurçin İleri’nin “Bir Cereyan…

Devamını Oku

Vitrindekiler (13.05.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Richard Ford’un “Kanada”sı, Osamu Dazai’nın “Soytarı Çiçekleri”, Amin Maalouf’un “Labirent”i, Fikret Başkaya’nın Yordam Kitap’tan çıkan yeni çalışması “Uygarlık Paradigmasını Değiştirmek”, Fatma Önder Özşeker’in “Ormanı Planlamak”ı ve son olarak, Selahattin Demirtaş’ın “Onurlu Yaşam Davası” bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

Devamını Oku

Bize sahip olan kediler 

Selçuk Demirel, ‘Bambaşka Kediler’de kedilerin sıra dışılığını, eylemsizliğini, hafifliğini, yaşamdaki ağırlığını, kaçışını, gelişini, duruşunu, istediğini alışını, istemediği şeyi ifade edişini, eşsizliğini ve birbirine benzemeyişini, onlara atfettiğimiz erdemleri, onlarla ilgili oluşturduğumuz önyargıları, onların bu yargılardan ustalıkla nasıl sıyrıldığını ve daha pek çok özelliğini anlatıyor.

Devamını Oku

Vitrindekiler (07.03.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Alberto Manguel’in “Hayali Bir Hayat”ı, Dilek Yılmaz’ın “Valeria Bunu Anlayamaz”, Jorge Luis Borges ile Adolfo Bioy Casares’in uzun süren yazınsal işbirliğinin en özel ürünlerinden “Kısa ve Olağanüstü Hikayeler”i, Vitor Oliveira’nın “Kentsel Morfoloji”si, Devrim Özkan’ın “Bir Kentsel Dönüşüm Hikayesi: Sarıgöl – Yenidoğan”ı ve Hazal…

Devamını Oku

Vitrindekiler (26.02.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, B. S. Johnson’ın “Christie Malry’nin Dünyayla Hesabı”, Akira Mizubayashi’nin “Kupa Kraliçesi”, Alfa Yayınlarından çıkan Philip K. Dick’in kaleme aldığı “Karanlığı Taramak”, Zeynep Tek’in “Feminist Mercekten Güzide Bir Arayış”ı, Alain De Botton’ın “Haberler – Bir Kullanma Kılavuzu” ve son olarak Athena Aktipis’in “Hilekar Hücre”si…

Devamını Oku

Vitrindekiler (15.02.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Patrick Cottrell’ın “Huzurunuzu Bozduğum İçin Özür Dilerim”i, Eva Baltasar’ın “Permafrost”ı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Bir Gün Düşü”, Gülümser Yücel’in babası Hasan Âli Yücel üzerine Arda Kukul’a verdiği nehir söyleşisi “Babam Hasan Âli Yücel”, César Rendueles’in “Sosyofobi”si ve son olarak Dave Goulson’un “Sessiz Dünya”sı…

Devamını Oku

Vitrindekiler (08.02.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Robert Musil’ın Üç Kadın’ı, Jose Eduardo Agualusa’nın Yaşayanlar ve Diğerleri, Everest Yayınlarından çıkan “Aşk Romanları Okuyan İhtiyar”ı, Sandeep Jauharm’ın “Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları”, Nazlı Kazanoğlu’nun “A’dan Z’ye Kadın Kooperatifleri” ve Hernando Calvo Ospina’nın “Latin Amerika’nın Güzel İsyancıları” bulunuyor. Şimdiden keyifli…

Devamını Oku

Vitrindekiler (07.01.2024)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Jose Eduardo Agualusa’nın “Bukalemunlar Kitabı”, Dag Solstad’ın “Bjørn Hansen’e Dair Üçüncü ve Son Roman”ı, Semyon Khanin’in “Kimsem Yok İhanet Edecek”i, Ceren Lord’un “Cumhuriyet’in Doğuşundan AKP’ye Türkiye’de Din Siyaseti”, Ayhan Işık, Gülay Kılıçaslan, Behzat Hiroğlu, Kübra Sağır, Çağrı Kurt’un birlikte hazırladığı “Kürtler ve…

Devamını Oku

Vitrindekiler (19.11.2023)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Richard Yates’in “Özel Bir Yazgı”sı, Guram Rçeulişvili’nin “Aheste Tango”su, Saadat Hasan Manto’nun “Toba Tek Singh”i, Ilan Pappe’nin “Filistin’de Etnik Temizlik”i, Elise Massicard’ın “Mahalleyi Yönetmek”i ve son olarak, Fol Kitap’tan çıkan ve kolektif bir ürün olan “Sinema ve Mimarlık” bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

Devamını Oku

Vitrindekiler (08.10.2023)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Ayşenur Tanrıverdi’nin “Serinlikler”i, Marilynne Robinson’un “Evlerden Uzak”ı, Tore Renberg’ın “Ingeborg’un Tollak’ı”, Timothy Brennan’ın “Aklımdaki Diyarlar – Edward Said’in Hayatı”, Robin Milner-Gulland’ın “Ruslar”ı ve Sean McMeekin’in “Temmuz 1914: Savaşa Doğru Geri Sayım”ı bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…

Devamını Oku

Vitrindekiler (10.09.2023)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Onur Akyıl’ın öykü kitabı “Bağ”ı, Helen Garner’ın “Benim Katı Yüreğim”i, Gökçer Tahincioğlu’nun “Sabahattin Ali’yi Ben Öldürdüm”ü, Jürgen Gottschlich ve Dilek Zaptçıoğlu’nun “Kayzer’in Hazine Avcıları”, Christine Ulivucci’nin “Fotoğrafların Anlattığı”, Leyla B. Ata, Bahar Emgin, Defne Karaosmanoğlu’nun “Bu Ev İşlerini Kim Yapıyor Kuzum?”u bulunuyor.

Devamını Oku

Vitrindekiler (06.08.2023)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Philippe Djian’ın “İnsafsızlar”, Manuel Munoz’un “Neticeler”i, Ahmet Rasim’in “Fuhş-i Atik”i, Peter Gay’in “Romantikler Neden Önemlidir?”i, Terry Eagleton’ın “İngiliz Romanı”ı, L.A. Seneca’ın “İyilikler Üzerine”si bulunuyor.

Devamını Oku

Vitrindekiler (09.07.2023)

Bu hafta sizler için yeni çıkan altı kitabı derledik. İlki, Gary Phillips’in Ayrıntı Yayınlarından çıkan kitabı “Tekinsiz Bölge”; Ardından, Bernard Malamud’ın romanı “Kiracı” geliyor. Sözcüklerini tutkulardan ziyade müzikle doldurmaya devam eden Akira Mizubayashi, “Bin Yılın Aşkı”nda hayatın acı tatlı tüm tesadüflerine değiniyor. Ayşe Parla, “Kırılgan Umut”da Bulgaristanlı göçmenlerin deneyimlerini yansıtıyor. “Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital” adlı…

Devamını Oku