Ölümünün 65. yıldönümünde, 1935’ten 1959’a dek tuttuğu günlüklerinde Albert Camus’nün edebî ve felsefi söyleminin izlerine, romanlarının ve denemelerinin nüvelerine, eleştirilerine ve eski dostlarıyla kavgalarına, absürt ve başkaldırı dönemlerini de içeren çağının tanıklığına rastlıyoruz. Diğer bir deyişle kendisini doğrudan sunan bir sanatçı-filozofla yüzleşiyoruz “Günlükler 1935-1959″da.
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Sally Rooney’in “İntermezzo”su, Çağdaş Latin Amerika edebiyatının en etkileyici ve sıra dışı kalemlerinden Elena Garro’nun başyapıtı “Geleceğin Anıları”, Sheng Keyi’nin “Füg”ü, Feridun Andaç’ın “Bir Yazarınız Olmalı”sı, Filiz Gazi’nin “Görünmeyen Cemaat: Mürideler – İsmailağa, Menzil, Süleymancılar”ı ve son olarak Vedat Milor’ün Kronik Kitap’tan çıkan kitabı…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Selja Ahava’nın “Böcekleri Seven Kadın”ı, Mario Vargas Llosa’nın “Zor Zamanlar”ı, Lu Xun’un “Haykırış”ı, İletişim Yayınları’ndan çıkan Maurizio Viroli ve Norberto Bobbio’nun hazırladığı “Cumhuriyet Düşüncesi”, Ece Baykal Fide’nin derlediği “Ekoloji ve İklim Krizi İletişiminde Adaletin İnşası” ve son olarak Esin Yalçıntaş, Özcan Işıklar’ın hazırladığı,…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Natsuki Ikezawa’nın “Ağabeyine Çiçek Taşıyan Kız”ı, Selahattin Demirtaş ve Yiğit Bener’in “Arafta Düet”i, Fleur Jaeggy’nin “Tanrı Korkusu”, Giray Fidan ve Ayşe Gül Fidan’ın “Türkiye’de Sinoloji’nin Doğuşu” incelemesi, Arno Gruen’in “Normalliğin Deliliği” ve Eylem Ümit Atılgan’ın “Haksız Tahrik – Bir Erkeklik Hakkı” bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Will Heinrich’in ‘Kralın Laneti’, Mohamed Mbougar Sarr’ın ‘İnsanların En Gizli Hatırası’, Eric Emmanuel Schmitt’in unutulmaz eseri, ‘Mösyö İbrahim ve Kuran’ın Çiçekleri’, Eva Meijer’in ‘Sessizliğin Politikası’, İstanbul Bilgi Üni. Yayınlarından çıkan, Loic Wacquant’ın ‘Bourdieu Şehirde – Kentsel Teoriye Meydan Okumak’ı ve son olarak John…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Anthony Veasna So’nun “Gece Yarısı Partileri”, Derya Sönmez’in “Öteki Hayvanlar”, Gönül Çolak’ın “İmkânsız Roman”, François Georgeon’un “Türk Milliyetçiliğinin Kökenleri”, Olivier Roy’un “Dünyanın Düzleşmesi” ve son olarak Aras Yayınları’ndan çıkan Ulaş Özdemir, Belma Oğul, Evrim Hikmet Öğüt’ün hazırladığı “Ruhi Su ve Türkiye’de Müzik Kültürleri”…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, B. S. Johnson’ın “Christie Malry’nin Dünyayla Hesabı”, Akira Mizubayashi’nin “Kupa Kraliçesi”, Alfa Yayınlarından çıkan Philip K. Dick’in kaleme aldığı “Karanlığı Taramak”, Zeynep Tek’in “Feminist Mercekten Güzide Bir Arayış”ı, Alain De Botton’ın “Haberler – Bir Kullanma Kılavuzu” ve son olarak Athena Aktipis’in “Hilekar Hücre”si…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Patrick Cottrell’ın “Huzurunuzu Bozduğum İçin Özür Dilerim”i, Eva Baltasar’ın “Permafrost”ı, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan “Bir Gün Düşü”, Gülümser Yücel’in babası Hasan Âli Yücel üzerine Arda Kukul’a verdiği nehir söyleşisi “Babam Hasan Âli Yücel”, César Rendueles’in “Sosyofobi”si ve son olarak Dave Goulson’un “Sessiz Dünya”sı…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Robert Musil’ın Üç Kadın’ı, Jose Eduardo Agualusa’nın Yaşayanlar ve Diğerleri, Everest Yayınlarından çıkan “Aşk Romanları Okuyan İhtiyar”ı, Sandeep Jauharm’ın “Kalp: Bir Tarihçe – 21. Yüzyıl Kitapları”, Nazlı Kazanoğlu’nun “A’dan Z’ye Kadın Kooperatifleri” ve Hernando Calvo Ospina’nın “Latin Amerika’nın Güzel İsyancıları” bulunuyor. Şimdiden keyifli…
Ágota Kristof, memleketi Macaristan’dan İsviçre’ye gitmek durumunda kalmasıyla mücadele günleriyle buluşturuyor bizi. ‘Okumaz Yazmaz’, Kristof’un bir meydan okumaya nasıl giriştiğini; rastlantıların ve koşulların bunu kendisine nasıl dayattığını, seçmediği bir dille yaşama ve yazma zorunluluğunu ortaya koyduğu bir metin olarak karşımızda duruyor.
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Jamaica Kincaid’ın “Annemin Otobiyografisi”, Cemil Kavukçu’nun yeni öykü kitabı “Gölgeli Muhabbetler”i, Hector Abad Faciolince’nin “Nisyan”ı, İletişim Yayınları’ndan çıkan ve H. Bahadır Türk’ün kaleme aldığı “AKP-101”i, Fatma Müge Göçek’in “Doğu’nun Batı ile Karşılaşması” ve son olarak, Arketon Yayınları tarafından yayımlanan, Cengiz Can’ın kaleminden çıkan…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Hakan Günday’in “Derz” adlı öykü kitabı, Bülent Çallı’nın “İstanbul Posta Treni”, J.M. Coetzee’nin “İyi Hikâye”si, Berk Esen, Şebnem Gümüşçü, Hakan Yavuzyılmaz’ın ortak çalışması “Türkiye’nin Yeni Rejimi: Rekabetçi Otoriterlik”i, Yasemin Giritli İnceoğlu ve Savaş Çoban’ın “Popülizm ve Medya”sı ve Mustafa Kemal Coşkun’un “Sınıfın Duyguları”…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, “Çocukluk Defteri”, Güzin Yalın’ın “Küçük Meseleleri”, Kuir edebiyatın kült ismi Annemarie Schwarzenbach’ın “Bir Kadını Görmek”i, Y. Alp Kozanoğlu ve Ömer Çeşit’in klasikle moderni, kalıcıyla günceli, estetikle politiği bir araya getirdiği “Burada ve Şimdi”i, Maria Montessori’nin İtalya’da kadınların özgürleşmesinin ilk adımlarını anlattığı “Kadınların Mücadelesi…
Haftanın öne çıkan kitapları arasından sizlere özel bir derleme yaptık. Keyifli okumalar dileriz…