Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Elizabeth O’connor’ın “Balinanın Ölümü”, David Markson’un “Bu Bir Roman Değildir ve Diğer Romanlar”, Eugene İonesco’nun “Albayın Fotoğrafı”, Fatih Yaşlı’nın Yordam Kitap’tan çıkan kitabı “Antikomünist Şebeke”, İzel Rozental’in “Talihsiz Anjel Hala ve Edirne Kuşatması” Günleri ve son olarak Selahattin Çankal’ın “Dijital Çağda…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Isabel Allende’nin “Ruhumun Kadınları”, Ece Gamze Atıcı’nın “Keşke Leyla”sı, Suphi Varım’ın “Thule Büyücüsü”, Michael Quante’nin “Uzlaşmaz Marx”ı,Yasin Karabacak’ın “İstanbul’un çok dilli kitabeleri” ve son olarak Fernand Braudel’in “Fransa’nın Kimliği” bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Will Heinrich’in ‘Kralın Laneti’, Mohamed Mbougar Sarr’ın ‘İnsanların En Gizli Hatırası’, Eric Emmanuel Schmitt’in unutulmaz eseri, ‘Mösyö İbrahim ve Kuran’ın Çiçekleri’, Eva Meijer’in ‘Sessizliğin Politikası’, İstanbul Bilgi Üni. Yayınlarından çıkan, Loic Wacquant’ın ‘Bourdieu Şehirde – Kentsel Teoriye Meydan Okumak’ı ve son olarak John…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Richard Ford’un “Kanada”sı, Osamu Dazai’nın “Soytarı Çiçekleri”, Amin Maalouf’un “Labirent”i, Fikret Başkaya’nın Yordam Kitap’tan çıkan yeni çalışması “Uygarlık Paradigmasını Değiştirmek”, Fatma Önder Özşeker’in “Ormanı Planlamak”ı ve son olarak, Selahattin Demirtaş’ın “Onurlu Yaşam Davası” bulunuyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz…
Ágota Kristof, memleketi Macaristan’dan İsviçre’ye gitmek durumunda kalmasıyla mücadele günleriyle buluşturuyor bizi. ‘Okumaz Yazmaz’, Kristof’un bir meydan okumaya nasıl giriştiğini; rastlantıların ve koşulların bunu kendisine nasıl dayattığını, seçmediği bir dille yaşama ve yazma zorunluluğunu ortaya koyduğu bir metin olarak karşımızda duruyor.
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, İvan Vladislavic’in Livera Yayınevi’nden çıkan çalışması “Parçalanmış Bakış”ı, Ahn Junghyo’nun “Gümüş Aygır – Kore’nin Hikayesi”, Namık Kemal’in Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan kitabı “Cezmi”, François Georgeon ve Paul Dumont’un derlediği “Modernleşme Sürecinde Osmanlı Kentleri”, Krishan Kumar’ın “İmparatorluk Tasavvurları” ve son olarak Fasih Dinç’in İletişim…
Bu hafta sizler için yeni çıkan altı yeni kitabı derledik. Bunlar arasında, Jamaica Kincaid’ın “Annemin Otobiyografisi”, Cemil Kavukçu’nun yeni öykü kitabı “Gölgeli Muhabbetler”i, Hector Abad Faciolince’nin “Nisyan”ı, İletişim Yayınları’ndan çıkan ve H. Bahadır Türk’ün kaleme aldığı “AKP-101”i, Fatma Müge Göçek’in “Doğu’nun Batı ile Karşılaşması” ve son olarak, Arketon Yayınları tarafından yayımlanan, Cengiz Can’ın kaleminden çıkan…
20. yüzyıl dünya edebiyatının tartışmasız kült isimlerinden biri olan Thomas Mann, roman sanatına ilişkin Parthenios’dan Vergiliu’a, Nizami’den Cervantes’e, Dante’ye, Goethe’ye Tolstoy’a uzanan bir yolculuğun izini sürüyor…
Kumlara yazılan ve köpüren denizin içinden çıkarttığı sözcüklerden bir dünya kuran Le Guin, Denizyolu’nda hayatının merkezine dalgalara karışan kadınların hikayelerini yerleştiriyor…