Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Etiket: Arjantin

Diktatörlüğün gölgesinde büyüyen bir sanatçı: Marcelo Brodsky’nin çalışmalarında umut ve hafıza

1970’ler ve 80’lerde Arjantin’deki ‘Kirli Savaş’ sırasında büyüyen Marcelo Brodsky, küçük yaşlardan itibaren kitle eylemlerine doğal bir ilgi duydu. Yıllar içinde gelişen bu merak, bugün çalışmalarının temelini oluşturuyor. Sanatçı, dönemin bağlamını göstermek, protesto edilen konuları ve sembolik kareleri vurgulamak için toplumsal tarihe notlar düşüyor. Brodsky, tarihsel süreçte toplumsal ayaklanmaların sanatını nasıl bir dönüşüme uğrattığını anlatıyor…

Devamını Oku

Trump korkusu, yeniden

ABD tarihinin en tartışmalı başkanlarından olan Donald Trump, kaybettiği koltuğunu geri almak için kolları sıvadı. Kasım ayında yapılacak seçimler öncesi kurşunların hedefi olan Trump, seçim kazanma ihtimaliyle sıkça konuşulur hale geldi. Acemilik döneminde yaptıklarıyla hatırlanan Trump, “ustalık dönemi”nde nelere imza atabilir? Yeniden başkan seçilmesi hâlinde Trump’ın yol haritası üç aşağı beş yukarı belli: Daha fazla…

Devamını Oku

#3 | ‘Tefecilerin çöplüğü’ İzlanda ekonomisi nasıl kurtuldu?

2008 kriziyle birlikte, finans sektörünün yüzde 80’inden fazlasını oluşturan Glitnir, Kaupthing ve Landsbanki isimli bankalar batınca Kıta Avrupası, İzlanda’yı “satılık ülke” olarak gördü. Yabancı yatırımcıların fink attığı, “güler yüzlü tefecilerin çöplüğü hâline gelen” ve batmaktan kurtulan İzlanda nasıl örnek bir ülke haline geldi?

Devamını Oku

#2 | Dünyayı sarsan ekonomik krizler: 2006 Arjantin’in fırtınalı yılları

Türkiye, 2021 sonbaharından itibaren uygulanan ekonomi politikalar nedeniyle sıklıkla Latin Amerika’nın en istikrarsız ülkesi Arjantin ile kıyaslanıyor. Arjantin’de enflasyon 2003 yılında yüzde 3,7 iken 2022’de yüzde 95’e tırmandı, 1 dolar geçtiğimiz yıl 130 pesoya ulaştı. Dünyanı sarsan ekonomik krizler dosyamızda bu hafta Arjantin’i derinden etkileyen ekonomik krize odaklanıyoruz.

Devamını Oku